villa huren andalusie andalusie huren villa belgen bed and breakfast andalusie nederlanders
Vakantiewoning El Rio de la Vida
vakantiewoning Malaga   vakantiehuis Andalusië

WANDELEN EN

ANDERE ACTIVITEITEN


1. Wandeltochten

Alle wandelingen zijn op aanvraag, contacteer ons om verder af te spreken.

2. Yogaretreats

Voor onze yogaweken kan je het hele aanbod terecht op www.elriodelavida.com.

3. Andalusië

Andalusië is een autonome regio, gelegen in het uiterste zuiden van Spanje. Andalusië staat van oudsher bekend om haar specifieke cultuur: de wortels van de flamenco, de locale sherry, haar vele feesten (ferias) en vanwege haar overheerlijke tapas.

Met 320 dagen zonneschijn per jaar geniet Andalusië van een mediterraan klimaat. Het omringende gebergte creëert bovendien een microklimaat dat beschermt tegen koude winters en hete zomers. De temperatuur daalt zelden beneden de 10 graden.

Riogordo ligt in de 'Axarquía', letterlijk vertaald: ten oosten van Málaga. Deze streek is nog zeer authentiek. De inwoners zijn zeer gastvrij en leven hier als het ware nog op het ritme van de seizoenen. Ze genieten van de dagelijkse dingen van het leven.

De cluster van 31 witte dorpen zorgt voor een permanente bevolking en een groot aanbod aan tapabars, w inkels, restaurants, commerciële centra, ...

Voor de wandelingen of trektochten kunnen we terecht in Riogordo zelf of in het natuurpark ‘Sierra de Tejeda (op 20 minuten rijden), Parque natural montes de Malaga (eveneens op 20 minuten rijden) of met als ‘uitschieter' op 2 uur rijden van ons huis de Sierra Nevada (tegen Granada).

Ook cultuur is niet veraf met Malaga, Granada, en Cordoba, in de buurt. Sevilla ligt op een goede twee uur rijden.

Málaga is de dichtsbijgelegen stad (45 minuten) en is zeker de moeite waard om verder te ontdekken. Het historische centrum is autovrij en vele buurten zijn volledig gerenoveerd.

De streek is qua natuur zeer verscheiden en biedt dan ook zeer uiteenlopende mogelijkheden qua sportactiviteiten. Wandelen en hiking in de vele natuurparken is sowieso een topper. Voor de durvers is er klimmen, canyoning, speleologie of parapente.

Ook voor getrainde mountainbikers zijn er heel wat opties. Verder heb je paardentrekkings die vnl. rond het meer van Viñuela georganizeerd worden. Qua watersport kan je terecht op zee (op 40 minuten rijden): duiken, snorkelen, zeilen, kajakken, kanovaren en surfen zijn een aantal opties.

4. Cultuur (de grote steden)

Antequera:

Antequera is de dichtstbijzijnde cultuurstad (minder dan een uur rijden). De stad is gekend als één van de oudste Spaanse steden met heel veel kerken. Antequera’s elegante Plaza San Sebastían is een goed beginpunt voor uw verkenning van stad. Net buiten de stad komt men bij drie reusachtige prehistorische dolmens (‘Dolmen de Menga’, ‘Dolmen de Viera’ en wat verderopgelegen ‘Romeral’. Rond Antequerra zijn schitterende wandelingen te maken. Soms is het niet erg om hier even verkeerd te rijden en kom je op de mooiste plekken uit. Een uitschieter is de kloof “Garganta del Chorro”.

Granada:

Granada, op 1.20u van onze woning, is een echte aanrader. In de oude stad kan men gezellig wandelen in een wirwar van steile straatjes van het Albaicin. Het hoogtepunt van Granada is het Alhambra. Geen enkel monument in Spanje heeft in de loop der eeuwen zo’n aantrekkingskracht uitgeoefend op reizigers en historici. Het mag gerust een wonder heten dat het paleis, fort en de tuinen (Generalife) nog steeds ‘het best bewaard gebleven middeleeuwse Arabische paleiscomplex ter wereld’ kunnen worden genoemd. Wie het Alhambra wil bezichtigen, kan het best ver op voorhand de toegangstickets online bestellen en betalen via internet met een kredietkaart. Dit is een zeer handig systeem. Met die betaalkaart kan men bij de ingang in één van de grote gele automaten de inkomkaarten laten uitprinten. (zie bij de links hoe een ticket te reserveren).

Cordoba:

Córdoba is wit, oogverblindend wit. De Andalusische zon weerkaatst op de gevels. De huizen houden hun koele, kleurrijk betegelde patio’s verborgen. Een erfenis van de Moren, die van Córdoba in de tiende eeuw de hoofdstad van al-Andalus maakte. De wonderschone, meer dan duizend jaar oude moskee, de Mezquita, is de grote trekpleister. Cordoba ligt op 1.25u van bij ons.

Sevilla:

Sevilla, op iets meer dan twee uur rijden van bij ons, is de warmste stad van Spanje met soms temperaturen tot 50°c. Niet ideaal dus om te bezoeken in juli of augustus. April, mei zijn de mooiste maanden. Met haar sierlijke gebouwen, paardenkoetsen en brede straten waar sinaasappelbomen schaduw bieden, doet Sevilla heel romantisch aan. In Sevilla is de siësta heilig en de ‘tapas’ goddelijk. Het historisch centrum, met de oude joodse wijk Barrio de Santa Cruz, is misschien wel de meest sfeervolle wijk van de stad.

Hans en Kathleen  |   Vakantiehuis El Rio de la Vida  |   Partido del Rio, Buzon 9  |   29180 Riogordo (ANDALUSIE)